Festadelatardor

Avui hem anat a la Festadelatardor, ho escric tot junt perquè l’original s’escriu Herbstfest i no serè jo que separi el que  l’evolució lingüística ha unit. Na Dona Invisible ens ha acompanyat i ho explica al seu blog.

Després de viure quatre hiverns aquí no veig molt clar això de celebrar la tardor. A Mallorca ho veuria normal, ens basta ben poc per deixar les nostres obligacions i fer una festa[1. Amb permís de la brigada antitòpics]: “Has dit que arriba la tardor? Tenc una idea…” i quan acaba el cap de setmana maleïxes als creacionistes per no permetre que l’ésser humà s’adapti a la ingesta massiva d’alcohol.  Ai… quin temps quan anava de festa universitària en festa universitària,  gastant-me els pocs dobler que guanyava la meva família en combinats i altres substancies[2. D’acord, d’acord… nomes he anat a una festa universitària, i vaig beure un laccao ], no com la joventut irresponsable d’avui en dia, que es s’hi gasten els seus propis doblers!

Ja hi som, de nou divagant, tornem cap a Àustria.

Com deia, després de viure l’hivern vienès algú m’haurà d’explicar això de fer una Festadelatardor. I no me val això de dir que la Mare Terra ens ha obsequiat amb una collita abundant i per això feim una festa. No cola, d’això s’en diu Festadelacollitaabundantqueenshaobsequiatlamareterra. A mi no m’entabanaran amb paraules boniques, que els mallorquins n’hem après molt amb en Jaume Matas!

La meva opinió és que fer una Festadelatardor te molt a veure amb un sopar d’empresa. Ningú vol celebrar res amb el seu cap, però més val fingir que te’n fa ganes si no vols que et compliqui la vida. Més que una festa, sembla un sacrifici perquè la tardor i l’hivern s’enrotllin cantidubi i no ens toqui molt els…. nassos . Supòs que la “festa” te el seu origen en sacrificis humans, preferentment humans del sexe femení i verges, a la Mare Terra per demanar bon temps, i que actualment, després de l’era industrial, la Mare Terra ha decidit  que l’ alcohol és més adient que la sang.

Així, cap al final de la festa i alcoholitzada al màxim, la Mare Terra ens ha estes el seu braç per les espatlles i en ha dit: ” Tú… tú eresh mi mejjjor apigo… te quiero musho tio!… tú nunca m’hariash daño ¿ferdad?…” Algú li hauria de dir a la Mare Terra que no esta bé vomitar sobre l’espatlla del seu “mejjjor apigo”, que igual s’enfadarà i començarà a deixar l’aigua córrer mentre se renta les dents.

4 respostes a «Festadelatardor»

 1. Estàs fatal mejog amijjo!!!!
  Nosaltres també feim una festa de tardor el 23 d’octubre, no faltis. SI na Mercè te desitjos de dolç podem adjudicar-li el lloc de membre del jurat.

 2. Hahaha, Jaume, celebràvem la tardor, no l’hivern! És que tu només mires el cantó negatiu!
  De tota manera, jo m’ho vaig passar molt bé i en realitat no semblava tanta tardor, ja que va fer un dia ben bonic!
  Petons.

 3. Per cert m’acabo d’adonar que has posat notes a peu de pàgina i que en una de les notes hi ha un link. Quin crack! 🙂

 4. @Tolita No faltarem!

  @Raquel No mir el cantó negatiu, mir el cantó estrany!
  Ah! I quan vaig demanar el Laccao la cambrera me va dir que si volia unes magdalenes. Li vaig dir que millor ensaïmada, però es veu que no en tenien:).

Els comentaris estan tancats.