Date un respiro

Companyes i companys  “comerç-justers”, què en pensau, d’això: a partir de gener de 2010 els Kit Kat (Nestlé)  d’Irlanda i el Regne Unit seran de comerç just.

Ja sabeu que a Irlanda i el Regne Unit s’han posat bastant les piles en això d’incorporar productes de comerç just a marques i grans botigues convencionals. Quan hem viatjat a aquests dos països darrerament hem vist poques tendes de comerç just (poques, però molt ben montades), i sí molts de cafès i supermercats que oferien, sobre tot, cafè i xocolata amb el segell Fairtrade.

Què n’opinau del fet que aquesta marca enorme hagi donat aquesta passa? Li donam una palmellada a l’esquena pensant en els pagesos de Costa d’Ivori que en sortiran beneficiats o ens estimam més seguir sense fer-los amics?

Ooooojjjj. Ara acab de veure a la tele un anunci de Nespresso amb en George Clooney i en John Malkovich. Els de Nestlé tenen pensat fer Nespresso de comerç just, també? Podran pagar un sou decent als pagesos de les plantacions de cafè després de pagar la tarifa a aquests dos actors (que no deuen ser barats)?

Basta de parlar d’aquesta gent. Mirau quin catàleg més xulo han fet els fairtraders de Washington!

2 respostes a «Date un respiro»

  1. Hola!

    Quan he vist que es tractava de la marca “Nestlé” qui pretén incloure productes de comerç just en les seves vendes, no m’ho podia creure. Recordo una polèmica que hi va haver fa temps per aquest motiu: http://www.nodo50.org/derechosparatodos/Areas/AreaAfrica8.htm. Sé que hi va haver una forta campanya de boicot contra els productes de Nestlé per aquest tema i ara resulta que són molt bons i solidaris? No sé, fa com olor a neteja d’imatge, la veritat.
    Molt xulo el catàleg de productes de comerç just de Washington. M’heu de dir on trobo botigues de comerç just a Viena, eh? A part de la de NU, que suposo que és només per a personal que hi treballa.

  2. Si, la veritat és que al món del comerç just Nestlé és el dimoni. Sempre ha actuat sense escrúpols, basta pegar-li una ullada a la wikipedia per comprovar-ho (en català, en angles)

    De totes maneres crec que això s’ha de veure com un èxit de la gent que s’ha dedicat a fer pressió i sensibilitzar sobre com actuen aquest tipus d’empresa.

    És una rentada de cara, però d’aquí uns anys es pot convertir en alguna cosa més.

Els comentaris estan tancats.