El Món segons Montsanto

Fa dos divendres Greenpeace Àustria ens va convidar a una sessió de cinema a la fresca. Vam arribar a Karlsplaz 15 minuts abans d’hora i tot d’una varem entendre que, per primera vegada d’ença que vivim a Àustria, la cosa no aniria segons l’horari previst.

Els ecologistes són persones que estimem la natura, però esperar que aquest sentiment sigui reciproc no me sembla lògic.  D’acoooord… sou greenpeace, d’acoooord… acceptam rainbow-warrior com a animal acuatic, d’acoooord….. sou supercools i superactivistes, però… de veritat creis que a finals d’agost el sol es posara abans de les 7??

100_1721.JPG

Vam esperar gairebé una hora, però el documental,”Monsanto – Mit Gift und Genen” (El món Segons Montsanto), valia la pena. Així m’ho va fer saber en Biel quan érem de vacances a Mallorca i tenia raó.

Produit pel canal franco-alemany ARTE, el documental fa una critica al mal us la biotecnologia, centrant-se en l’empresa més important d’aquest sector: Montsanto.  Si pensau que els productes transgènics són perillosos, aquesta pel·licula us ensenyara com més de perillosos poden ser en mans d’empreses privades. Empreses que, amb l’afany d’obtenir guanys de les seves investigacions, ofereixen al mercat productes sense les garanties necessàries.

El Documental mostra la influencia d’aquesta multinacional als governs a l’hora de redactar les lleis que regulen els productes transgènics. Tambè fa un recorregut pels països que, de manera directe o indirectament, són víctimes de les males practiques de Montsanto: Restringir l’accés a les llavors tradicionals (comprant tantes empreses locals com sigui necessari), fomentar mercats negres de productes transgènics (als països on no en són legals), denunciar a qualsevol agricultor sospitós d’usar la seva llavor sense pagar a l’empresa (encara que la llavor hagi arribat del camp del veí),…

El documental ho podeu veure on-line , devallar-ho o comprar-ho . Les versions per davallar i on-line estàn en francès amb subtítols en castellà, la versio en DVD està en frances,angles i alemany i amb subtitols amb aquests tres idiomes (en castella no).

A mi m’ha donat raó més per comprar productes orgànics i no transgènics.

3 respostes a «El Món segons Montsanto»

 1. Hola!

  Per fi he acabat de veure’l. Molt interessant a la vegada que esfereïdor. No només aquests productes no tenen les garanties de seguretat necessàries, sinó que, sempre, allà on s’ha fet ús de l’agricultura transgènica, són les famílies més desafavorides les qui han sortit perdent.
  Una veritable merda!
  A més, aquí encara estan obligats a etiquetar aquests productes, però als EUA ni tan sols això. Un futur negre, veig.
  Una abraçada!

 2. El futur serà manco negre si la gent està informada i actua en conseqüència.

  A veure si m’anim i, com te vaig comentar, faig entrades sobre els documentals que na Mercè i jo estam veient.

Els comentaris estan tancats.