Manifestació a distància

Ahir, a la nostra ciutat natal (Inca), hi va haver una manifestació en protesta per la gestió municipal. Ara fa una estona he llegit com va anar a diariodemallorca.es i a dbalears.cat.  Com ja és costum a les manifestacions, la policia local i l’organització no estan d’acord amb la xifra de participants (en aquest cas concret, ni tan sols els diaris es posen d’acord 😛 ). Segons l’organització varen ser unes 2000 persones i  segons la policia local unes 500.

Jo, seguint l’exemple de El Manifestómetro i com a expert matemàtic ;), intentaré deixar un poc clar l’assumpte.

Aquestes són fotografies de la concentració al final de la manifestació que he manllevat del facebook d’en Biel Frontera (gracies Biel! :)).

Manifestació a Inca 1 Manifestació a Inca 2

D’aquí podem deduir, usant el Google Planimeter, que l’àrea que ocupaven els participants en aquell moment era d’uns 674 m².

Càlcul de l'àrea de la manifestació.

El cálcul de densitats possibles seria el següent:

 • Per 1 persona per m²: 674 manifestants
 • Per 2 persones per m²: 1348 manifestants
 • Per 3 persones per m²: 2022 manifestants
 • Per 4 persones per m²: 2696 manifestants

De nou, segons les fotografies, en aquell moment hi podia haver entre 2’5 i 3 persones per m² (si algú te millor ull que jo qué me corregeixi 😉 ) . La xifra de manifestants està, per tant, entre els 1685 i 2022. Una xifra considerable si pensam que Inca te uns 28.000 habitants.

9 respostes a «Manifestació a distància»

 1. Segons amidament de plànols a escala, el cr. de Miquel Duran, sense comptar interseccions amb carrer Major i el de la Pau, te 750m2 de superfície.
  Més a fovor nostre!!!! Bona Feina, Jaume.

 2. @Tolita, demà tenc un examen d’alemany i qualsevol excusa és bona per no estudiar :P.

  @Malen, jo també estic orgullós dels inquers. Nomes me sap greu no haver-ho vist en viu :(.

  @Garreta, si te fixes bé amb les mides, veuràs que he fet càlculs de mínims. A les fotos que tenia no es veia del tot bé d’on a on arribava la gent.A més, a les fotos també pareix que hi ha més de 3 persones per m².
  El que queda clar és que, tot i fent un càlcul tirant per baix, la xifra que va donar la policia local és falsa. Pensa que si nomes hi hagués una persona per m², a la foto queda clar que n’hi ha més d’una, ja en serien unes 700.

 3. Vaja, setmana de manifestacions a les nostres contrades… dilluns estava convidada a una a Lloret, que pel que he sentit no va servir de gaire, però la “distància” em va impedir anar-hi i em sap greu 🙁

  Morgen hast du deine Prüfung… Viel Glück!

 4. @Maria, si, l’accent de distància ballava al títol. Que passa!? Has de pensar que no soc de lletres i que en casi 4 anys he afegit dos idiomes més a la meva base de dades. El meu cap no dona per més :P!! Sobre tot el dia abans d’un examen d’alemany :S.

  Moltes gracies pels ànims :)!

  P.S.:M’hauries de veure xerrant català amb manlleus anglesos i/o alemanys :P.

 5. Jo no he dit res de cap accent… ho posava entre cometes perquè la “distància” meva és moltíssimes vegades menor que la “distància” vostra… de fet ni me n’havia adonat… 🙁

 6. Hehe… Hola, Jaume!

  Jo sí que me n’havia adonat, però ja veig que ho has corregit… (això de l’accent!).

  Doncs me n’alegro que els inquers es moguin i que científics com tu demostrin “que en som molts més dels que ells volen i diuen”.

  Wie war deine Prüfung?

  Viele Grüße

 7. @Maria, idò gracies per posar-ho entre cometes així ho he corregit 😀 !

  @Raquel, la meva ortografia mai ha estat res de l’altre món, que hi farem :P.
  Die Prüfung war sehr gut. Vielen Dank!

Els comentaris estan tancats.