Ubuntu de comerç just

Companys, el moviment del comerç just avança d’una manera que me fa sentir cada pic més afortunada d’aquell estiu de 1999, quan en Jaume me va convèncer per participar en el boig projecte d’uns quants inqueros d’obrir una botiga de comerç just.

La gran empresa sucrera britànica Tate & Lyle ha anunciat que en dos anys tot el seu sucre serà de comerç just. Tal com està el món, és una boníssima notícia el simple fet que algú anunciï que començarà a actuar de manera ètica.

A més, ha aparegut una nova beguda de cola feta amb sucre de comerç just. Es diu Ubuntu, com la distribució de Linux. Es veu que la paraula “ubuntu” vol dir alguna cosa com “humanitat” en un idioma sud-africà. La pàgina web diu que el concepte diu que es pot traduir així: “Jo som qui som per el que som tots nosaltres”. (Pausa per a pensar. Potser ens fa falta l’ajuda d’un filòsof per entendre aquesta frase.) Per cert, el documental que ha fet na Madonna es diu “I am becacause we are”. O sigui, ubuntu.

Tornant a la beguda, la Ubuntu-cola està feta amb sucre de comerç just de Malawi i Zàmbia. No som gaire partidària de les begudes consistents en aigua, sucre, gas i poc més, però si hem d’acumular calories poc nutritives, que siguin calories justes!

2 respostes a «Ubuntu de comerç just»

  1. Hola Mercè,

    Gràcies per compartir aquesta informació. Aquesta nova beguda que anuncies, però, només es podrà comprar a botigues de comerç just?
    Gràcies.

  2. Pots veure els llocs de venda de la Ubuntu Cola a http://www.ubuntu-trading.com > Buy Ubuntu Cola.
    De moment, només està disponible al Regne Unit, però vosaltres, comerçjusteros, ja sabeu el poder dels consumidors que fan saber les seves preferències als comerços. Només és qüestió de demanda que la Ubuntu Cola arribi a prop de nosaltres!

Els comentaris estan tancats.