Jo tampoc podré anar als JJ.OO. per “problemes d’agenda”

Després de l’actitud del Govern Xinés amb el tibetans, no sorprèn a ningú que el secretari general de la ONU al·legui “problemes d’agenda” per no anar a la inauguració de els JJ.OO. de Pequin. Una actitud que ja ha tengut molta altre gent abans que ell i que s’esta plantejant el parlament europeu.

Esperem que l’efecte viral no nomes funcioni amb el chicki-chicki i que la gent faci arribar ben clar el missatge al Govern Xines: “Potser fareu callar a la gent dins el vostre país, però la resta del món ens farem sentir”

A que mola el jefe de na Mercè ;).

5 respostes a «Jo tampoc podré anar als JJ.OO. per “problemes d’agenda”»

 1. No se a Viena però per aquí se’n parla molt dels JJOO i és que varen arribar les imatges de la manifestació a Paris i a més pareix que no é spodràn fer proves d’atletisme i si es fan hauran de ser amb mascareta per el grau de contaminació.
  Res,que jo tampoc hi aniria.

 2. Jaume, no ens hauríem d’oblidar que hi ha molts més temes que preocupen de la Xina, a més del Tibet. Algunes lectures recomanades:

  – El Tíbet mola mucho, ahora, claro:
  http://rebelion.org/noticia.php?id=65959
  – Campanya de Reporters sense fronteres:
  http://www.rsf.org/rubrique.php3?id_rubrique=701
  – Amnistia internacional:
  http://web.es.amnesty.org/china/index.php?amnistia=documentos

  Si a més a més, li afegim que de cada vegada més els jocs olímpics tenen menos d’esportiu i més d’econòmic, és per no posar en marxa la tele en tot l’estiu!

 3. Coincido con Biel. De antemano había muchos motivos para no darle los JJOO a China. Ahora que se los han dado, que se joroben y apechuguen con lo que venga. De hecho, no es China la que ha cambiado de actitud respecto del Tibet: son los tibetanos los que, aprovechando la situación, han empezado a quejarse en serio, porque saben que la comunidad internacional está mirando.

  Para mí lo criticable en este caso concreto es esto último: la actitud hipócrita y mezquina de la comunidad internacional, que sigue haciendo fabulosos negocios con un régimen totalitario mientras lo critica por UNA mala respuesta a UNO de sus muchísimos conflictos internos. La actitud de China ha sido criticable desde hace décadas, no especialmente ahora. Hacer política con los sentimientos de la gente es un asco.

  Aprovecho para recomendar, en pequeñas dosis, la lectura de “La montaña del alma”, del premio nobel de literatura chino Gao Xingjian. De una forma desapasionada, pero dura, explica en qué consiste y consistió la represión cultural en su país.

  Por cierto: ya tenemos por aquí al Komandante Benedikto.

  Abrazos.

 4. No havia llegit aquest post, però pegant una ullada crec que hi ha bastants injustícies al món i no és sa primera vegada que quan parlam del Tibet sa gent bota i diu… si però perquè no te fixes amb els problemes de Xina i jo dic: i perquè no fas un altre campanya i deixes de desviar l’atenció?
  És com si xerram de la discriminació llingüística a Mallorca i la gent digués que hi ha coses més importants com que no arribam a finals de més.

Els comentaris estan tancats.