Fotolog RSS

Au venga! que avui estic productiu :).

Com a ciber-trescador, sol seguir molts webs. Això és molt fàcil gracies als fils de subscripció (o RSS), una cosa més fàcil d’usar que d’explicar (i amb un nom poc atractiu). A Can Bitassa ho expliquen molt bé. Bàsicament és una manera de subscriure’s a les novetats d’un web sense necessitat de fer servir el correu electrònic, protegint així la nostra privacitat i evitant possible correu brossa.

La majoria de blogs (com aquest) i altres webs permeten aquest tipus de subscripció. Però hi ha molts cops que això no és així :(. És el que passa amb els fotologs de www.fotolog.com. Fa temps que na Maria te un fotoblog allà i, des de fa poc, na Tolita també. Per jo no tenir fils de subscripció és uns dels defectes més grans (i no és l’únic :P) que te Fotolog.com. Per culpa d’això (i de la meva memòria) passava molt de temps entre visita i visita als seus fotologs.

Com a bon matemàtic m’agrada trobar solucions als meus problemes, sobretot si les solucions les ha escrit un altre ;). Cercant vaig trobar flog2rss, un script en PHP que permet subscriure’s a aquests fotologs a traves dels fils de subscripció. Basta tenir a mà un servidor web amb php per fer-ho servir (jo aprofit el meu servidor local) i funciona força bé. No pots subscriure’t als comentaris del fotolog, però ja n’hi ha.

L’autor, que te l’script penjat al seu ordinador, demana al seu blog que, si algú pot, ho pengi a un lloc més adequat. No se com d’adequat serà aquest blog ;), però al manco estarà més accessible que a un ordinador personal. Aquí ho deix:

http://www.aventurers.cat/arxius/flog2rss-0.1.tar.gz

Com l’autor diu, és GPL, així que és vostre per fer el que vulgueu amb ell.

2 respostes a «Fotolog RSS»

Els comentaris estan tancats.