Verd que te vull verd, o taronja, o beix, o violeta…

Fa un temps una companya de feina de na Mercè ens va parlar d’una cooperativa que reparteix productes ecològics a domicili (Adamah). Ja havíem sentit parlar d’iniciatives parescudes per Barcelona a algún dels programes “raros” que feien (o encara fan (?)) pel canal 33; i, com que nosaltres també som una mica “raros”, varem decidir apuntar-nos.

mmmmmmm, cremeta de verduresAra ja fa 4 setmanes que cada dimecres rebem una cistella amb verdures i fruita. És com si arribassin els reis cada setmana i, a més, menjam més verduretes, que és més sa. El problema, però, de viure a un altre país, és que sa gent menja coses diferents i, per tant, verdures diferents. Afortunadament la cistella duu un llistat del seu contingut, en alemany, que traduïm cada setmana. Si, com diuen, som el que menjam, na Mercè i jo volem saber qui som. Cada setmana ens sorprenen amb verdures noves i les sorpreses no tenen perquè ser totes agradables. Per ca nostra han passat, per exemple, col fermentada agra, arrel de fonoll i arrel d’api.

Entre les sorpreses i les verdures conegudes que no hem cuinat mai, ens estam posant ses piles com a cuiners de verdures. El nostre repertori és d’allò més extens: crema de pastanaga, crema de carabassa, crema d’api, crema de fonoll, crema de col i un llarg etcètera (de cremes) :S. I na Mercè que es pensava que sa batedora no ens faria falta 😉 !

Ah! quasi me n’oblid: també ens arriben unes lletugues molt guapes. Són tan ecològiques que fins i tot tenen terra del camp, oseatelojuro! (Padrina, ja sé que soc de fora vila, només és per fer sa gràcia 🙂 ) El que és un problema, però, és que sa majoria de ses lletugues en qüestió són molt amargues. I els molt ecologistes 😉 encara tenen la santa barra d’afegir un paper dins la cistella dient (traducció molt lliure :P): “Més lletugues amargues? Idò t’aguantes, com més amarg, més sa. Si te molesta, posa mel a s’ensalada i veuràs que bona” I tenien raó, va ser molt bona… bona i amarga :(.

Així i tot, estam molt contents de poder gaudir totes ses setmanes de verdures i fruites ecològiques sense moure’ns de casa nostra. De tota manera, si veniu a veure’ns a Viena, per favor, duis cuixot!

Una resposta a «Verd que te vull verd, o taronja, o beix, o violeta…»

Els comentaris estan tancats.