Fomentant la cultura

Fa dues setmanes, pam envant, pam enrere, que es va aprovar a Espanya la nova llei de la propietat intel·lectual . Ara quan compreu qualsevol cosa on s’hi pugui emmagatzemar informació digital estareu pagat uns doblers de més en concepte de drets d’autor. Aquest doblers aniran a les butxaques (unes molt grosses) de l’SGAE, que s’encarregarà de “gestionar-los”.A més, ara sí que serà il·legal davallar música, pel·lícules o llibres d’internet si no tenim l’original. De fet serà il·legal fer copia de qualsevol cosa de la qual no tenguem l’original.

Ens han deixat amb el cul a l'aire.Així, no nomes estareu cometent un delicte cada vegada que graveu en vídeo la vostra serie de televisió preferida per veure-la més tard (perquè no tendreu l’original de la serie), sinó que cada cop que compreu un reproductor de musica portàtil, un disc dur, una PDA, un llapis USB o qualsevol suport digital, vos suposaran delinqüents i vos cobraran una mica més per si de cas. És com si quan vos compràssiu un cotxe nou us cobrassin per les infraccions que fareu o no, o com si cada cop que compràssiu un ganivet de cuina us cobrassin més per tenir dobler per possibles indemnitzacions a les família de la gent que podríeu matar amb aquest.

A partir d’ara sou tots delinqüents i se vos tractarà com a tals! No és estrany que, com ja va passar amb la marihuana , es parli de crear Partits Pirates.

Jo estic d’acord amb les descarregues de musica per internet a un món on la censura és el preu de les coses, i la cultura és molt cara! No dec ser el primer que pensa així, per gent que pensava així varen aparèixer les biblioteques i l’educació publiques. A més, gracies a les descarregues per internet es fan més concerts que mai i es venen més discs que mai. Això de ser un delinqüent es bo pels altres, Cagate lorito!

Total, que així me teniu d’emprenyat. En un món on fer passes endavant costa tant, ens hauria de preocupar molt quan es fan passes enrere com ara.

Per tots aquells que no es creuen que els artistes tenguin beneficis regalant sa seva musica us apunt un parell de vincles de musica que els artistes regalen i que podeu descarregar sense por que vos diguin que sou delinqüents.Enllaços de música lliure:

http://www.jamendo.com/es/
http://www.musicalibre.es/MUSICA/index.php
http://culturalliure.org/musica_lliure.php
http://culturalliure.org/musica_lliure2.php
http://creativecommons.org/wired

Gaudiu-la.

P.S.: Algú sap com va la llei de propietat intel·lectual a Àustria?

Una resposta a «Fomentant la cultura»

  1. Com smepre me deixes aparada sobre els grans coneixements que tens sobre el tema.
    Vaig sentir dir que en Manu Chao, n’ Laska i més gent els convé la pirateria perque les discogràfiques s’aprofiten i on ells cobren realment són en els seus concerts.
    M’agradaria posar una conclusió però no en tenc cap d’original.

Els comentaris estan tancats.