‘ maj vav Daq chal, may lIj pong taH polta’ le’

…’ ghurtaH ‘oH chaH ‘Iv hunger je thirst after QaQtaHghach, vaD chaH DIchDaq taH tebta’…
Mateu 5:6

Me pensava que després de la figura d’acció de Jesucrist amb les mans que brillaven a la foscor havia vist el limit cristià del de freakisme. M’equivocava.

Quan vaig anar a configurar l’aula d’informàtica a Madre Alberta vaig trobar un programa que em va cridar l’atenció i que vaig deixar instal·lat perque vaig pensar que els hi faria servei. El programa es diu Bibletime¹ i els més vius haureu deduït que és una Biblia digital.

De fet és una de les blibles digitals més completes que he vist. A més dels llibres de la Bíblia s’hi poden afegir llibres relacionats, glossaris i comentaris fets per diversos autors, com per exemple els den Luter.Tot això en un munt d’idiomes. Fins aquí res freak, o, almanco, res freak per a un cristià.

Diumenge passat vaig instal·lar aquestà Bíblia a l’ordinador de casa (com a bon cristià vaig aprofitar el dia del Senyor per fer aquestes coses). Quan me demanava ens quins idiomes volia davallar-me la Bíblia vaig quedar estorat: hi havia una versió de la Bíblia en Klíngon!! Pels més despistats, que a més no volen o no poden mirar l’enllaç, diré que el Klíngon és un idioma inventat que parlen uns dels personatges de la mítica sèrie de televisió Star Trek . Freak, freak, freak .

Qui sap, Potser l’Església està cercant nous mercats per evangelitzar i ha volgut aprofitar que molts de freaks són ben capaços de llegir el que sigui mentre estigui escrit en Klíngon.

No trobeu estrany que a partir d’ara citi la Bíblia per aquí. Això si, segurament en Klíngon ;).

1. Nomes podreu gaudir d’aquest programa si sou lliures i emprau linux.

4 respostes a «‘ maj vav Daq chal, may lIj pong taH polta’ le’»

  1. Jaume com bon seguidor del senyor dels anells, protesta. No és posible que no hi hagi la versió èlfica!

  2. EnGuillem: Crec que las patents caduquen, Segur que la del Klingon ha passat fa temps :P.

    Tolita:No, en elfic no hi ha la Biblia. A més, per que? En Tolkien va anar més allà. El món de la Terra Mitja te el seu propi tractat teològic: el Simarilion. El que no facin els freaks…

Els comentaris estan tancats.