El que fa la peresa

Estic realment sorprès, encara no he anat a cap classe d’alemany i començ a entendre coses. No podria omplir un full amb tot el que entenc, però per dur dos mesos aquí sense xerrar alemany amb ningú està prou bé. Per exemple, de tan de sentir la megafonia del metro he aprés els números amb alemany (encara que nomes fins el 99, però millor això que res). Desprès de pasqua tocarà començar a anar a escoleta.

Si jo puc fer avanços amb l’alemany nomes sentint-ho, que impedeix que vosaltres aprengueu a programar en bash si vos va passant per davant dels vostres ulls de tan en quan?? I si a més vos digues que gracies a saber-ne podríeu davallar al vostre ordinador tots els monòlegs den Buenefuente d’aquesta temporada?

Comença la frikada:
Fa poc que tenc connexió a internet i ses provisions de series de televisió i xorrades varies estava apunt d’exhaurir-se. Així que era lògic que davallàs coses a sac en tenir connexió. A la web d’antena3 (si, antena3, que voleu?) es poden veure el monòlegs den Buenafuente d’aquesta temporada. En principi no es poden davallar, però nomes en principi (són fluxos de vídeo i no vídeos en si).

Per GNU/linux hi ha un programa de vídeo que es diu mplayer. Amb aquest programa, i també amb altres, es poden davallar fluxos de vídeo. Una vegada aconseguida l’adreça del flux de vídeo de cada monòleg nomes era qüestió de temps tenir-los tots al disc dur. Ara bé, hi ha 82 monòlegs al web i tenia pinta de ser una feinada.

Sa peresa fa a les persones intel·ligents (seguint aquesta regla jo dec ser super intel·ligent ;)). Les adreces de cada un del vídeos nomes variava amb un nombre. Tocava escriure un script!:

#!/bin/bash

for i in `seq 1 82`; do
if [ $i -lt 10 ]; then
mplayer http://65.221.1.142/premioscaracter/video0$i.wmv?MSWMExt=.asf -dumpfile buena0$i.asf -dumpstream
else
mplayer http://65.221.1.142/premioscaracter/video$i.wmv?MSWMExt=.asf -dumpfile buena$i.asf -dumpstream
fi
done

Nota: Aquest script nomes és apte per gent que és lliure.
Que? Heu entes alguna cosa?

Bé, en tornar potser n’entendreu alguna.