9/11, dia de celebracions. o no?

911 a més de ser el número de emergències d’aqst país també vol dir 11 de setembre.
Per es més despistats recordaré q avui som dia 11 de setembre, un dia molt important per molta de gent.
Per començar avui és el primer dia de l’any segons el calendari etíop. Des de aquí vull aprofitar per donar una abraçada ben forta a tots el etíops q llegeixin això i , sobretot, sa meva enhorabona per ser etíops catalanoparlants.
A Inca en Santi i na Bel (i potser en Jaumet) celebren el seu aniversari de casats (Enhorabona! of course).
A Argentina, llevat dels alumnes, es celebra el dia del mestre.
A Xilè celebren q algú q avui “celebrava” un cop d’estat al seu país possiblement serà jutjat.
A Catalunya celebren sa Diada Nacional, encara q per lo q he llegit més q celebrar-la sa la tiren pes cap.
I als Estats Units celebren El Dia del Patriota.(altre nom no li podien haver posat, no les basta amb el 4 de juliol?)
Acab de llegir a Rebelion una article (Cuatro años del 11 de septiembre) q recull xifres relacionades amb l’11 de setembre i tot el q ha provocat. Entre totes les dades n’hi ha una q me crida s’atenció més q ses altres: d’ençà de sa guerra o, més ben dit, invasió d’Irak el terrorisme ha crescut moltissim.
Dijous a classe el key speaker va proposar xerrar del terrorisme. Sa professora va fer la pregunta q es fa cada dia en Júnior, Com es pot acabar amb el terrorisme?. Ningú va contestar (el meu anglès no es tan bo encara ;)). Potser per reduir el terrorisme ens hem de fer altres preguntes. Crec q la pregunta més adient seria, Que no hem de fer per fomentar el terrorisme?. Si començacim per aquí ja tendriem més de mitg camí fet.
Algú s’anima a respondre sa pregunta?
P.S.: molts d’anys a tots els Ornaldos i Ronaldos.

Una resposta a «9/11, dia de celebracions. o no?»

  1. Hola Jaume!
    Cuantes de coses que saps.
    Doncs si es va celebrar la diada nacional, i es PP aquest any ja ha passat olimpicament d’anar a posar flors a l’estatua d’aquell bon home. Es que diuen que els insulten. Pobrets! No hiha dret, si no fan res mal fet!!! Amb lo que s’esforcen epr fer un estatut ben fet.

Els comentaris estan tancats.